Hírlevél feliratkozás
Fórum belépés
Felhasználónév
Jelszó
 
A pánikbetegség 11 leggyakoribb tünete
2015-01-26 tovább >>
Interjú pszichológusunkkal: A depresszió kognitív terápiája
2014-12-09 tovább >>
Pánikbetegség, depresszió és stressz fórum
 
Téma: Pszichológus válaszol
Új hozzászólás szerkesztéséhez be kell lépnie!
#709 lila11 2018-01-14 12:10:34
Tisztelt Pszichocentrum!
Magánéleti válsággal küzdök. 50 éves vagyok, férfi, egy 22 éves lány apja. Nős vagyok, feleségem 48 éves.
Házasságunk 6-7 éve kisebb problémákkal küzd. Egy lassan terjeszkedő elhidegülés, fellángolás mindkettőnk részéről. Másfél éve rosszabbodott a helyzet. Fél éve külön lakom a családomtól. Válási papírokat feleségem elindította, közös megegyezéssel. Elmondása szerint labilis vagyok, hullámzó, orvosi segítségre lenne szükségem. Én ezt a problémát másként látom, bár….. Ezért fordulok Önökhöz. Ki tudna nekem segíteni? Pszichológus? Pszichiáter? Kihez forduljak?
Ebben kérem segítségüket.

Válaszukat előre is köszönöm, Tibor
#708 Pszichocentrum 2017-12-05 21:13:07
Kedves Edina!

Nehéz élethelyzetre utalnak a mondatai. Ritkán kerül szóba, de jó lenne, ha többen tudnának arról, hogy a gyermekvállalás, a családdá alakulás nem egyszerű folyamat, nem feltétlenül megy úgy, mint a "karikacsapás". Sokan vannak abban a helyzetben, mint Önök, nem tudják, hogyan egyeztessék össze a szülői, párkapcsolati és hivatásbeli énjüket. El lehet jutni ebben a bonyolult hármasban egy megnyugtató, elégedettséget okozó megoldáshoz.
Ahogy Ön is látja, előre jelezte, valóban szakember segítségére van szüksége. A kezeletlenül maradt szülés utáni depresszió nem múlik el magától. Feltétlen forduljon a háziorvosához, aki elirányítja a lakhely szerinti pszichiátriai szakrendelésre. Ide nem szükséges beutaló, de időpontkérés többnyire szükséges. A háziorvos arról is fel tudja világosítani, hogy melyik kórház pszichiátriáját kell haladéktalanul felkeresnie, ha öngyilkossági gondolatai vannak. Ez az állapot néhány hét altatt oldódni tud, ha megfelelő kezelést kap. Az egész család érdeke, hogy ne halogassa a kezelést.

Minden jót kívánok!
Lipárdy Krisztina
klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta
#707 Edina007 2017-12-05 12:49:53
Tisztelt Doktornő/Doktor úr!

2,5 évvel ezelőttig rendszeresen pszichiátriára jártam kezelésre pánikbetegség és depresszió miatt. Antidepresszánsokat és enyhe nyugtatót is kellett szednem egy ideig. Aztán terhes lettem, a gyógyszerek elmaradtak és idővel a kezelések is. A terhességgel jobban lettem. De a szülés után már nem mentem vissza, úgy gondoltam, hogy mindenki hasonlókat élhet át abban az időben, mint én, és a környezetem is azt állította, hogy túl leszek azokon a problémákon, amiket éreztem.

Aztán idővel a védőnőmmel konzultálva arra jutottunk, hogy valószínűleg szülés utáni depresszióm volt/van. Nem mentem el szakemberhez, aki megmondhatta volna, hogy mi lehet a probléma. Valószínűleg azért nem mentem, mert a terhességem előtti kezelésekkel kapcsolatban nem voltam megelégedve. Én valahogy sosem éreztem a hatását, nem tudom mit kellett volna éreznem. Költöztem is, így még inkább elmaradt a szakember felkeresése.

Amiért mégis felkerestem Önöket, az az a problémám, hogy nem tudom mit kellene tennem, nem merek senkihez fordulni. Szülés után minden elromlott az életemben. Mintha meghaltam volna a szülőágyon. Azóta minden csak rosszabb. A kicsi babámra hónapig szinte rá sem néztem. Nem érdekelt, nem babusgattam, nem beszéltem hozzá. Épp csak enni adtam neki, és tisztába tettem. Sokat voltam egyedül, a párom korán ment el otthonról és nagyon későn ért haza. Anyatejes volt a gyerek, de nehezen ment a szoptatás, így idővel át kellett állnom fejésre, és cumisüvegből kapta a tejet.
A szülés sem volt egyszerű. Hematómám lett (nem tudom így kell-e írni)és órákat gondolkodtak rajta, hogy megműtsenek-e. Nem volt műtét végül.
Senki nem állt mellettem, senkivel nem tudtam igazán beszélgetni. Budapesten élek, de vidékről származom. Nincs itt senkim. És egyébként is nehezen barátkozom.
A párkapcsolatom inkább már nem is kapcsolat. Mintha lenne két gyerekem.
Állandóan fáradt vagyok, nincs időm semmire. Visszamentem dolgozni, de így sem lett jobb a helyzet.
A párommal hiába beszélem meg a dolgokat, az a válasz, hogy megoldjuk. , éve ezt hallgatom, de semmi nem történt.
Nem tudom elfogadni ezt a mostani helyzetet. Nem tudom elfogadni ahogy kinézek, nem tudom elfogadni, hogy mindenki boldog tud lenni babával, boldog család, nekem pedig nem sikerül. Nem tudom mit rontok el.
Értéktelennek tartom magam, sőt sokszor úgy érzem, úgy gondolom egyszerűbb lenne, ha meghalnék. Már nem vagyok nő sem. A környezetemben mindenki aki szült nem sokára úgy nézett ki, mint régen. Nem tudom hogy kellene elfogadnom a változásokat.
A párommal kapcsolatban pedig nem tudom szintén mit kellene tennem. , éve nincs nemi életem sem. A párom szerint ugyanúgy szeret, mint régen. De közeledni nem közeledik. Én úgy vélem kövérnek lát ő is. És biztos az is zavarja, hogy már "ott" sem vagyok olyan, mint régen. Hiszen egy vágás és varrat van ott. Én is undorodom emiatt magamtól, biztos ő is így vélekedik.
Sokat gondolok a halálra. Mindenkinek jobb lenne.
Korábban voltak hormonproblémáim. A szüléssel elmúltak, mára azonban ismét visszatértek sajnos. Hyperprolaktinaémia és pajzsmirigy betegség. Ezekkel rendszeres kezelésekre járok, de semmi nem változott.

Az elmúlt hétvégén vettem a bátorságot és elmeséltem édesanyámnak is, hogyan érzek, mi a problémám és nem látom a kiutat, nem tudom mit kellene tennem. Az volt a válasza, hogy el kell fogadnom ezt a mostani helyzetet. Én már csak egy anya vagyok. Csak a gyerekemet kell már figyelembe vennem. Csak ő lehet nekem és minden mást fel kell adnom. Fogadjam el a tényeket, hogy mint ember meghaltam. Neveljem fel a gyerekemet egyedül, és lássam meg csakis benne a boldogságot. Ne akarjak külön emberként boldog lenni.
Vagyis kimondta amit eddig is gondoltam, hogy számomra az élet véget ért. Azaz minek éljek e szerint?

Ezidáig állandóan fáradt voltam, nehezen aludtam. Most már aludni sem tudok, hogy anyukám ezt kimondta.
Ezért vettem a bátorságot, hogy felkeresem ezt az oldalt.
Valószínűleg szakember segítségét fogja javasolni. De nem tudom hol kezdjem. Egyedül vagyok, senkire nem tudok támaszkodni. Pedig úgy szeretném, ha minden oldalról helyre jönne az életem. De annyira kilátástalan.

Kérem adjon tanácsot mit tehetnék? Meddig tart ez? Elmúlik valaha is, vagy valóban egyszerűbb lenne lemondani az életről és csak a gyerekre fordítani a figyelmet, időt, mindent kizárva?

Válaszát előre is köszönöm, Edina
#706 Pszichocentrum 2017-12-04 22:40:56
Kedves László!

A diagnózis felállításához orvosi vizsgálat vagy klinikai pszichológus vizsgálata szükséges. Valószínű az agorafóbia és pánik diagnózis, de személyes vizsgálat nélkül pontos diagnózist nem lehet adni. Javaslom, hogy keressen fel egy pszichiátert vagy klinikai szakpszichológust.
A pontos diagnózis ismeretében lehet meghatározni a kezelést. Gyógyszeres kezelés is szóba jön, ahogy a szorongást csökkentő relaxációs technikákban is érdemes gondolkodni. A relaxáció segítségével Ön megtanulhatja megnyugtatni saját magát, így nyugodt tud maradni olyan helyzetben is, ami jelenleg erős szorongást vált ki.

Üdvözlettel,
Lipárdy Krisztina
klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta
#705 Lausanne 2017-12-03 21:57:05
Tisztelt Doktorúr!

A következő problémámra keresem a választ...Néhány hete erős félelemérzet tör rám, ha elhagyom a lakóhelyem egyedül.Amikor felülök a buszra/vonatra, iszonyatosan el kezdek félni, olyan érzésem támad, hogy mindjárt elájulok, és el kezdek remegni. Ez már pánikbetegség? Vagy annak egy fajtája? Mert ezek a tünetek csak akkor jönnek elő, amikor márshol vagyok és egyedül vagyok. 1 évvel ezelőtt veszítettem el a legközelebbi hozzátartozóm. Ez jön most ki rajtam?
Kérem szépen mondjon valami módszert, amivel ez kordában tartható, mert ma már ki sem mertem lépni a házból :(

Köszönettel:
László
#704 murmannlaszlo 2017-11-11 19:34:56


Tisztelt DR úr,.szeretném a véleményét kikérni a leleteim ellentmondásosak.  jelenleg a kardiológusok nem értenek egymással egyet valaki  látja és hallja is, hogy mi a probléma   aki odafigyel.,mindenki mást vett észre.sajnos túl későn vették észre hogy mi a baj..Tisztelt Dr úr,leirok minden részletet. 2008 ban kezdődött káliumhiánnyal ill.valószinű már akkor is tesztoszteronhiányom is lehetett az agyalapi mirigyben elváltozás hogy mi mit okozott azt P.L professzor vette észre.aztán egy Dr nő is érti hogy mi mit okozott.a káliumhiány után sokkal magasabb lett a terhelési pulzusom 180.az erdőre visszamenni nem tudtam nehéz fizikai munka esetén éreztem előszőr mellkasi fájdalmat gyengébb fáradékonyabb lettem .leépülés kezdődött nyha1. 2012 ben melegintolarencia alakult ki a kávé alkohol nem esett jól az izmaim kezdtek gyengülni futni uszni biciklizni fát vágni a 180 pulzussal nem tudtam .a házasélet melegben nem működött.nyha2 .2013 elkezdtem hasra hizni kb 8 kg ot 1-2 ételtől kezdtem elfáradni.még gyengébb lettem nyha3.2014 május előszőr indult be a szivem éjjel erős mellkasi fájdalmat ill.fülzúgást éreztem leizzadtam.utána mindig beindult.1 hónappal késöbb 500 méter után a pulzusom elérte a 180-190 et le kellett ülnöm út közben 1 órát vártam mig lement 100 alá aztán megint visszament.az 1 emeletre nem tudtam felmenni le kellett ülnöm a lépcsőre.tudtam hogy valami nem jó.1 héttel késöbb itt nagyon nagy hibát követtem el nem hivtam mentőt de azt hittem elmúlik.fáradtan értem haza ettem majd lefeküdtem kb 170 pulzusra ébredtem szoritott a mellkasom fulladtam izzadtam szédültem alig láttam zsibbadtak a karjaim azt hittem elnúlik de nem 200 nál a földön feküdtem beszélni alig tudtam ősszeestem halálfélelmem is volt bementünk az ügyeletre az orvos fogta a fejét a pulzus tul gyors és aritmiás menjünk a kórházba de se ekg se vérnyomásmérés mire beértünk az egész lezajlott kb 2 órán át ment 200 fölött kb 240 nél valamilyen szakadást éreztem teljesen elment az erőm és soha nem jött vissza a kórházban annyit láttak hogy 80-160 között ingadozott vezetési késésem lett. Mást nem láttak.nem tudom mi történt de azóta teljes korlátozásban élek csak ülök és fekszek a szivemet lehetetlen megterhelni azóta nyha4 tünetek a 240 óta terhelés nélkül is folya matosan rosszul gyenge fáradt vagyok gyengébb végtagok alig állok a lábamon.erötlenség.terhelés nélkül mellkasi fájdalom fulladás szédülés .sétánál erősödö mellkasi fájdalom fulladás emelni nem tudok egyből szorit olyan ritmuszavarok ezek sajnos nincsenek regisztrálva amik az erőltetéstől mellkasi fájdalomból indulnak és hányingerrel mellkasi fájdalommal fulladással karzsibbadással szédüléssel ájulással vagy anélkül járnak kb 55 perc vagy visszaáll vagy nem ebből van 2 fajta a másik hányinger karzsubbadás nélküli ezek veszélyesek lehetnek?vlot vesek ill.extrák ezek megvannak ezek ártalmatlanok.pár perc alatt elfáradok.következő probléma az evés a 240 óta evés után a puzus 150 falmozgászavart érzek.ha eszek 20 méter is gond egyébként se tudok 100 méternél többet elmenni mert szorit a mellkasom.egyszer túlettem magam elkezdtem szédülni zúgott a fülem szapora pulzust éreztem erős mellkasi fájdalom fulladás majd eszméletem vesztettem az autóba ültem majdnem az életemmbe került a kórházban tértem magamhoz.az evés tehát enni többször keveset az ekg m eltünt összekeverték de vannak még érdekes dolgok következő intim eggyütlét esetén erős mellkasi fájdalom fulladás teljes erővesztés hányinger ez se működik .aludni ülve jobb oldalt alszok de nagyon rosszul vagyok főleg a hajnali órákban szorit a mellkasom fulladok zsibbadnak a karjaim izzadok.az időjárásváltozást is megérzem.a 240 óta csináltak katétert ami állitólag jó 10 perc.ill sziv uh az 35% de viszont elektrofiziologiát ami után még rosszabbul lettem tünetek teljes kimerültség a 5 métert nem tudtam megtenni annyira kimerültem hogy 2 napig egyáltalán nem tudtam felkellni extrém erős mellkasi fájdalmam lett mégjobban fulladtam még a beszéd is kimeritett 4 óra mulva a pulzus mindig 100-150 között ingadozott ha fel akartam kellni egyből 190 lett a vizsgálat miatt 6x7x beindult a szivem a mellkasi fájdalomból egyszer csak hányingerrel mellkasi fájdalommal karzsibbadással szédüléssel ájulással vagy ájulásérzettel járo ritmuszavar lett az erőltetés miatt ez szerintem nem normális kb 1 hét alatt állt helyre a pulzus 3 napig a kezem lábam remegett a gyengeségtől .voltam terheléses vizsgálaton a 2. Fokozatban már 180 pulzusom volt a széket alám kellett tenni.bal kamra hipertrophia alacsony terhelhetőség a szivem ugyanazt csinálta mint elektrofiziologia után úgy kimerült 5 métert nem tudtam elmenni 4 óra mulva 100-150 között ingadozott felkelni nem engedett kisebb mozdulatokra tulzott pulzusemelkedés extrém erős mellkasi fájdalom mégjobban fulladtam beszélni alig tudtam még többször beindult a szivem késöbb megint hányingetes ritmuszavar lett 2 napig nem tudtam felkellni a kezem lábam remegett 3 napig a gyengeségtöl tehát nem terhelhető valami nem stimmel ami eddig kiderült a 240 előtt normal sinus ritmus utána aritmias pulzus bal kamra hipertrophia pitvar kamrai blokk.sineoralis blokk ,funkcionális szárblokk,repol zavar.gyors tachikardiozolodás alacsony terhelhetőség.vlot vesek spvt.hányingeres ritmuszavarok.sick sinus sindroma qs komplexus  supraventlicularis ill.ventlicularis tachycardia.széles ill keskeny qrs tachicardia fascicualis blokk. holosistoles zörej súlyos frekvenciaingadozások.pitvarfribrilláció a professzor úr szerint a károsodás miatt lehet.erőltetéstől ezek még nincsenek meg elektrofiziologia terheléses vizsgálat után és minden erőltetéstől.vezetési késés, a máj nagyobb vesefunkció rosszabb lett.mivel járni nem tudok felvitettem magam P.L.professzorhoz akinek elmeséltem mindent .a diagnózisa túl gyors púlzus a sziv nagyobb mint kellene a sziv rendszertelenűl megy pumpafunkcioja gyenge holosiistoles zörejeket súlyos frekvenciaingadózásokat irt le öszinte volt átlátta a káliumhiány teszt.hiány 2008 tól .ill a 240 tönkretette a szivem a ezért ájulok el evés után házaséletkorlát ill. Nem emelhetek ezért vagyok rosszabbul a vizsgálatoktol is gyenge szivre gyógyszer nem ajánlott árt ezt én is igy tapasztaltam a gyogyszerektől mégjobban fulladok szédülök erős mellkasi fájdalom,hányingerem van és az erőm se jön vissza.a diagnózis dcmp ill.adp nem operálható nyha4.szivtranszplantáció szükséges tanácsokkal ellátott ne emeljek enni többször keveset felállni lassan amit érzek azt elmondta nagy tapasztalatának köszönhetöen egyből tudta mi a gond.furont q10 et panagin fortet irt..ezt a többi orvos ill se sziv uh.se vette észre.egy másik professzor úr észrevett pitvarfribrillációt is ezt se vették észre továbbá egy gasztroenterologust is megkérdeztem hogy miért vagyok rosszul evés után elmagyarázta az emésztéshez 1.5 liter vér kell valószinü gyenge a szivem menjek kardiologushoz .elmentem vittem minden leletem elmondtam mindent a 240 evés korlát nem emelhetek házaséletkorlát stb vizsgálatoktol rosszabbul lét annyit mondott a vizsgálatoktól nem lehetek rosszul biztos ő érzi .az evéskorlát tul sulyos szivbetegség biztos nincs . Egy sima ultrahangos orvos észrevette a falmozgászavart a sziv uh. Miért nem látta?egyébként az éjjeli 30 pulzus ezt egy másik kardiológus vette észre miatt raktak be pacemakert és mert kihagyott ebből látszik hogy sérülhetett a sziv de az eröm nem jött vissza attól sem .teszteltem magam pulzus 40 felállok 120 .300 méter gyalog pulzus 190 .pulzus 40 . 100 méter +15 kg pulzus 170.vérnyomás sokszor leesik elmegy az erő.a 240 óta 30 pulzus 160/110 .180 pulzus 100/60 vérnyomás.de volt pulzus 40 vérnyomás 70/50 tehát tud olyat a szivem hogy alacsony pulzus magas vérnyomás ill.magas pulzus alacsony vérnyomás.egyik ismerősőm járt úgy mint én neki is szoritott a mellkasa fulladt gyenge volt 4x katéterezték csináltak sziv uh. Ct. Mr.t senki és semmi nem vette észre hogy 2 infatktuson túl volt hiába vizsgálták a 3. Vitte el.nem szeretnék az ő sorsára jutni.ami jelenleg árt a szivemnek a mozgás,meleg,kávé,alkohol 170 pulzus 2dl bortol 4 oránát.,sos,fűszeres,szénsavas,emelés,intim eggyüttlét.még a fürdővizem se lehet meleg ill.elektrofiziológia és terhelés után mégrosszabbul lettem.jelenleg élhetetlen az életem.mit tegyek nem a magas pulzusszámmal van bajom hanem a 240 szövödményeivel ezt helyrehozni nem lehet ezt P.L.professzor is elmondta és le is irta már régen a transzplantációs listán kellene lennem..a 240 szövödményét meg tudom mutatni erőltetni kell a szivet aztán valószinű hányingeres ritmuszavar lesz,de a pacemakert ki kell kapcsolni be kell ültetni egy szivmonitort de ezt se válalta be egyik kardiologos sem.a professzorok látják és hallják is hogy baj van a kardiológusok valaki igen valaki nem mindent átéltem amit a szivvel kapcsolatos 30 pulzustól 240 ig valószinü infarktust is ráadásul hátsófalit amit nem kellett volna túlélnem ezzel tisztában vagyok. illetve 3 féle ritmuszavart amiből valószinű 2 halálos is lehet.megprobáltam erőltetni a szivem a 240 óta 5 percig pakoltam fát elkeztem szédülni gyors pulzus mellkasi fájdalom fulladás illetve lábösszerogyás pulzus 190 később megint hányingeres ritmuszavar lett az erőltetéstől egyszerüen lehetetlen terhelni a 240 óta a 240 laborja ck 270 ckmb25 got 50 hgb180 cukor7 crp 17 triglicerid 0.33 rossz májfunkció vesefunkció.sziv uh ev35%tesztoszteron 4.9 .további érdekes dolgok amikor rosszabbul lettem elektrofiziologia után ekg eltünt a főnövér szerint rossz volt ,autobaleseti ekg m eltünt helyette idegen férfié van nálam a 3 napos holter felvételéből 2 nap hiányzik pedig a felrakási ill.levételi időpont egyezett azt mondták rossz volt a gép pedig működött.a vérnyomásmérő rögzitett alacsony 70/50 vérnyomást is azt mondták rossz volt a gép .továbbá megmagyarázták melyik vizsgálattol nem lehetek rosszabbul.itt már gondolni kellett volna valamire.itt több orvos véleménye is látszik az egészről.a gyógyszeres kezeléstől még rosszabbul lettem.gyenge szivre szivgyógyszer?Papp Lajos professzor szerint is ez árt.jelenleg probálom kimélni magam.sok orvost megkérdeztem erről az egészről a kardiocentert ill.kardioközpontot pszichiátert is ő is azonnal a kardiológiára irányitott.ugyanis a nyugtatóktól mégrosszabbul lettem mégjobban fulladtam szoritott a mellkasom is ill.az erőm se jött visszahányingerem lett szédültem..mindenkinek ugyanaz a véleménye.remélem találunk megoldást hogy teljes életet élhessek.szeretnék dolgozni enni emelni házaséletet élni de a 240 óta nem tudok..elég nehezen mozgok a mellkasi fájdalom miatt mivel 100 méter is probléma .sajnos dolgozni nem tudok a 240 óta .voltam a szivklinikán is elmondtam mindent kapok holtert de lehet kevés lesz az 1 nap megpróbálok hányingeres ritmuszavart produkálni de nem biztos hogy 1 nap elég és sikerülni fog ez már a 240 szövődménye ettől független.ezzel mit lehet tenni? egy egyszer hibázott beteg eszméletvesztés tulzott ételfogyasztás illetve fizikai megterhelés esetén..de ha utána nézünk mit okoz a teszt.hiány ill.káliumhiány.ön is megérti mi lehetett a 240 pulzus. további betegségek .anya arh- szivbeteg apa arh+ súlyos Alzheimer kór vérösszeférhetetlenek elöttem 2 testvérem elhunyt e miatt én 7 hónapra születtem 1.30kg teljes vérátömlesztést kaptam úgy maradtam életben.1984 mandulaműtét.1994 . 41.5 láz véres széklet 1 évig magas 180/110 vérnyomás szorito mellkas.itt már valami volt 11 évig hordtam ujságot is akkor vettem észre hogy baj van amikor a 240 után nem ment a biciklizés és ujsághordás után le kellett feküdnöm elötte ilyen nem volt 2x estem le a bicikliröl erőltettem majd az eröltetéstöl hányingeres ritmuszavar lett úgyhogy ezt is abba kellett hagynom az hogy az ember szeretne dolgozni de nem tud az baj a szivem egyből jelez hogy ne terheljem ahogy Papp Lajos professzor úr is elmondta 1 esély van a szivtranszplantáció.vagy icd ? sziv uh 1 éve ao gyök 31 bal pitvar31 bal kamra47/27 septum10/13 hátsó fal 10/13 jobb kamra 29.mostani sziv uh.ao gyök 36 bal pitvar 40 bal kamra 49/33 septum11/13 hátsó fal 11/14 jobb kamra 28.megint rosszul lettem egy dr nő csinált sziv uh t átnézte összes leletemet .véleménye a beteg amnaesiseben évtizedek óta hypertónia ischemias szivbetegség inf.myoc elhúzodó kamrai tachykardia miatt 1.33 postprandalis vc. sin. arithmia kp tengely állás p pulmonale pq 0.20 qrs 0.85 qtc 0.045 v1-v3 ban qs komplexus t poz átmenet v5 ben v 4-6 ig t magas csucsos poz avlt izo spike nincs,lab. hypertonia st post inf. myoc.mi ti non signif csökk. bkf 32% eszméletvesztést okozó ventlicularis tachycardia kardalis panaszai fokozódnak ezért hospitalizációja javasolt szükség szerint icd beültetéssel wood kritériumok mérlegelésével esetleges szivtranszplantáció céljából minden dokumentáció a betegnél ill.Papp Lajos hasonló javaslatát beutalóval elléttam igy hazaengedni nem tudom. sajnos a Dr nő nem tudta átnézni a leleteket,ill,nem tudtam elmondani,hogy mi történt velem.a rövid idő miatt és hogy mi mit okozott a sziv.32 vagy 35%-os bk 58/48 ef 35 % i mi i ti apsp 30hgmm. évek óta ismert szívelégtelenség eszméletvesztés evés túladagolás miatt gyógyszert nem szed mert rosszul van töle .a beteg gyógyszeres kezelése elengedhetetlen .icd véleményezése 3 havi gyógyszeres kezelés után javasolt.transzplantáció jelenleg nem jőn szóba egyebekben véleményezése csak a beállitott gyogyszeres kezelés után meghatározott vizsgálatok elvégzése után lehetséges.mivel szivelégtelenségre gyogyszer árt Papp Lajos szerint ill.a Drnő aki észrevette az infarktusomat szerint is árt. Gyengiti az amúgy is gyenge szív munkáját.mi a véleménye Dr.úr ,.mert ez igy egy élhetetlen élet.ha gondolja elbeszélgetés céljából találkozhatunk. A holteren található nem pitvarfribrilláció hanem kamrai tachikardia ami a Dr nő szerint nem mindegy az egyik halálos is lehet a másik nem.dilatadiv cardiomyophatia a véleménye.annyit mondott még ,hogy a billentyűvel is valami gond van.rosszul zár. átélt pulzusok 180 könnyü elérni 300 m gyalog itt elmegy az erő fulladás mellkasi fájdalom szédülés lábösszerogyás ,240 itt kaphattam infarktust elment az erőm és nem jött vissza .azóta se lett kezelve bármikor jöhet a következő azóta vannak eszméletvesztések hányingeres ritmuszavarok az erőltetéstől.30 pulzus éjjel hányinger fulladás mellkasi fájdalom leizzadás a pacemaker után nincs de akkor is rosszul vagyok sajnos az erőm a gyogyszerektől biztos nem jön vissza ami tönkrement az tönkrement. most nagyon meg kell gondolni mit tegyen az ember..egyébként a gyógyszerektől mégjobban fulladok szédülök hányingerem is van és jobban szorit a mellkasom a Dr nő szerint gyengiti az amúgy is gyenge szivet a qs komplexus ill.bal kamra hipertrophia a billentyűhiba rajta van az ekg-n ill.a sziv uh-n az infarktus nyoma is látszik mondta a Dr-nő a sziv balra húz amit nem mindenki vesz észre .. Ha segitenének egy szerencsétlenül járt betegnek .köszönöm. vércukor terhelés eredménye 5. 2 óra után 1.3.valószinű a káliumhiány ill.teszt.hiány tönkretette a szivet.persze a 240 is. a gyógyszerek amik ártanak,procolaran,rythmonor,concor,metoprolol z.az erőm nem jött vissza sőt mégjobban szédültem fulladtam mégjobban szoritott a mellkasom ill.hányingerem is lett sajnos az lenne a legjobb,ha gyógyszerekkel megoldható lenne a probléma de ettől sajnos komolyabb a baj.2017.10.13 voltam a kórházban vittem az ellentmondó leleteket 3 at.de visszautasitották  elküldtek az endokrinológiára hiába mondtam hogy ami tönkrement az tönkrement  ez nem úgy van és a pszichiátriára irányitottak ráirták a leletre hogy 35% szorit a mellkasa ájulások transzplant nem jön szóba annyit kérdeztem hogy a Dr nőt többi orvost is oda kell irányitani? elküldtek a kórházból azt mondták oda ne menjek  ha nem szedem a gyógyszert ez csak tüneti kezelés .nem baj ha rosszabbul vagyok tőle csak akut esetben látnak el. ez visszafordithatatlan sajnos ma nagyon sok a felületes orvos ill.egy másik orvos leletét se fogadják el hiába van leirva főleg ha a beteg panaszos mellkasi fájdalom fulladás stb.az orvosok egymásra mutogatnak..ADr nő is csodálkozott  és fel is háborodott mert mi biztosan tudjuk hogy nem igy vanhogy a kórházban mindent elutasitanak vizsgálatokat elutasitják soha nem ismerik be és át sem nézik az eddigi leleteket hogy valahol hibázik ez az egész  itt a hozzáállással  is gond van.  3 lelet mikor mégrosszabbúl lettem autóbaleseti.elektrofiziologia utáni ekg k eltüntek holter lelet is.hol vannak ezek a leletek?. Állandóan támadják a beteget ill. Más orvosokat aki egyetért velem és tudja hogy mi mit okozott. is Papp Lajos ill. A Dr nő is mondta hogy nem értenek hozzá de visszafele is mondták  itt már senki nem ért semmihez?nem baj akkor irányitsanak máshová ahol kivizsgálnak.becsülettel. nem baj ha nem értik mi az ok és okozat ez a betegség igen ritka de miért kell elutasitani más orvosokat aki észrevett valamit ill. A beteget sem de ezt sem. milyen hozzáállás ez?j az ekg-n ez áll sinus tachycardia jobb pitvar megnagyobbodása bal elülső fasciculáris blokk inferior infarktus .anterior infarktus nem zárható ki abnormális ekg.frekvencia 144.vérnyomás 130/70.ebben a stádiumban az ember az életéért küzd.ha tudnak kérem segitsenek.köszönöm.Dr. Wacha Judit válaszol Kedves Kérdező! Leírása alapján súlyos szívelégtelenségben szenved. Ennek kezelésében, gondozásában kardiológusok segítségét tudja igénybe venni. Valóban nem egyszerű a helyzete. Üdvözlettel: dr. Wacha Judit gasztroenterológus.Tisztelt Murmann László! Sajnos olyan bonyolult esetről van szó, hogy csak a klinikán tudnának segíteni. Üdvözlettel Dr. Vaskó Péter.kardiológus.Kedves László! Sajnálatos az Ön egészségügyi problémája, de ilyen súlyos betegségek esetében már csak az orvosi terápiák javasoltak, természetes terápiák nem jönnek számításba. Az orvostudomány folyamatos fejlődése ellenére sajnos még is csak vannak korlátok.. A miértekre pedig nem tudok Önnek válaszolni. Jobb egészséget kívánva, Dr. Dóda Ildikó Háziorvos-fitoterapeuta Tisztelt Uram, Terjedelmes levelét elolvastam, számos mellékelt leletét átnéztem. Önnek sajnos súlyos szívelégtelensége van, melynek hátterében dilatatív cardiomyopathiat véleményeztek az orvos kollegák. Leszögezném, hogy nem vagyok sem kardiologus, sem egyéb szívspecialista. Mindenképpen valamelyik kardiologiai centrumban való rendszeres gondozása indokolt, mert csak ezeken a helyeken tudnak Önnek érdemben segíteni, esetleges szívtransplantációs váró listára kerüléséről dönteni. Üdvözlettel: Dr. Kováts László A szívtranszplantációs listát dr. Szabolcs Zoltán professzor úr vezeti a városmajori Szív és Érgyógyászati klinikán. Az ő orvosai megvizsgálhatják, hogy tényleg a szívátültetés lenne a megfelelő módszer.Személyes kivizsgálás nélkül felelőtlenség lenne bármit mondani. Tisztelettel Dr Kerkovits Gábor. Tisztelt Uram, A leírása alapján nagyon összetett problémáról van szó, melynek megoldása túlmutat egy magánrendelés lehetőségein. Azt ajánlom városmajori Szív és Érsebészeti Klinika, *szívelégtelenség ambulanciájára k*érjen konzultációs időpontot. Ebben a kórházban a legtöbb lehetőség egy helyen adott, ami egy súlyos szivbetegségben szenvedő beteg kivizsgálását, kezelését segítheti.Üdvözlettel Dr Seidner Judit itt egy pár orvos véleménye is látható.
Tisztelt Murmann Úr!

Elolvasva a levelét én is úgy vélem, hogy egy igen összetett egészségügyi problémával állunk szemben. Természetesen a leírtak alapján lehetetlen véleményt a formálni a betegségéről, ahhoz sokkal alaposabb áttekintésre lenne szükség. Azonban a levelét olvasva biztos vagyok benne, hogy a probléma messze meghaladja egy magánrendelés, de még egy kisebb, városi kórház lehetőségeit is. Teljes mértékben egyet értek az előttem álláspontjukat kifejtő kollégákkal és én is csak azt tudnám javasolni, hogy mielőbb keresse fel Budapesten a városmajori Szív és Érsebészeti Klinikát, ahol kiváló szakemberek vannak és nagyon magas szintű diagnosztikai és terápiás lehetőségek állnak a rendelkezésükre.

Tisztelettel:

dr. Fridrik Gábor

 A bal elülső fascicualis blokk elnevezésü állapot során a sziv bal kamrájának egy része 

hegesedik. A rendellenességgel érintett betegekre a szivelégtelenség a hirtelen szivhalál
és a pitvarfibrilláció megnövekedett kockázata leselkedik.
A Dr nő szerint a sziv uh-nak bár igy is észrevehető a falmozgászavar.valaki látja valaki nem  ill.holter vizsgálatnak úgy van értelme szerintem is ha pacemakert kicsit leállitjuk 30-ra úgy csinálják meg a vizsgálatokat különben falsch adatokat kaphatunk.az ekg-m teljesen más lett mind a káliumhiány ill.az infarktus után is ez is látszik nincs 2 egyforma ekg-m balra húz az is látszik.kardiológiai vélemény.
hypertonia?érbet poz.doh nincs,alk nincs,drog nincs,vc IGT,pp érték 1.0,hasi tip.elhizás volt utána 12 kg fogyás,chol:pot,tg,hdl,hugysav elev.koraszülött,pm betegség,sok léguti hurut,teszt.szint csökk.évekkel ezelött felmerült sss gyanu,pm-t latolgatták,lab.hypertoniát nem kezelték,2014.jun.inf myoc,2015 dec autóbaleset,gyógyszer szedés bizonytalan, a zala megyei card. gondozta EF,PM impl,coron megtörtént,mindez neg.????eredménnyel???.2013-óta egyre fáradékonyabb.mellkasa nyom,fullad,1 alk.volt eszméletvesztéses rosszullét kapcsán 240/min frekv széles qrs tachycardiája,állitólag EF szerintl.nem ventr. eredettel????korábban már voltak ekg-ján vez zavarok,ES-ek,SVPT.k,a PM beült.után is.holter igazolta RR volt.kl,ingadozó,max 180/110,hgm volt,sec DCM alakult ki,rossz bkf-fel-PM functio??? panangin,metropol z napi fél időnként 2013 óta fokozatosan romló status,fáradékonyság mellkasi nyomás RR p  ingadozások,12 kg fogyás,rutmuszavarok egyértelmüen fiz. terhelésre,sex terhelésre ill-étkezésre indulnak el.bb.nem segit.status.Pulmo tiszta,cor balra 2 hu maius,légzési arrh,egyébként ritm szivh ES-ekkel,sovány ,hepar 1 hu,anasaraca nincs,cyan nincs acrák hidegek.St p impl PM/Metronic 1 éve/elmondás alapján jó PM funct,holteren 150-180/min frekv tachycardiák,maior esemény nincs.testm:180 súly 63 kg .RR B:115/80       J:135/85.Ekg jelenleg 71/min átl frekv,bal dev,PQ,0,21 l foku AV blokk p pum,p term force,QRS,0,10,0,11,Qtc0,44,V1-3 r reductioQS,átm V5,V4-6 T magas csúcsos poz,BK i vol terh jelek,ill qs,T poz,pozic,mko carotis compr neg. hozott Ekg 144/min frekv vékony QRS tachycardia,sec ST T eltérésekkel.Echo:BK 59/40,S:11/9,Hf 14/10,a septum és a csúcs anterior regioban distalisan elvékonyodott,hypo-akinetikus,uez látható a posterio basalis regioban,a BK hátsó fala hypertoniás,mozog,E/A 60/79,Vo 0,99 m/s EF:32-35%.MMV vastagabb prolabál,MPS MI i-ii,perif jet,non signif.MS nincs,ao gy 29,asc 39!!!!kit 22,AI I-II,érdemi grad AS nincs.JK 29,BP,43x43,JP 43 mm,TI I-II Apsp 20+15 Hgmm,elev,jelzett PF a csúcson,nagy üregi thr-t,acut történést nem látok,PI jelzett,PS nincs.Diagnózis:Hypertonia lab,BKH,sec,dilat,DCM,csökkent glob BKF,fenti falmozgászavarok,amelyek lezajlott myoc történést valószinűsitenek.SSS emiatt PM impl,ennek ellenére hiányos med miatt RR és pulzus ingadozások,adynamia.Ao asc picit tágabb,AI I.II,érdemi AS nincs,funct TI,emelk.APSP,min PF,THr,acut tört nincs,szóba jón Ao asc controllja,progresszió esetén mellkasi ct aneur kizárásra.PM funct kontroll Metab paraméterek,és TSH ell.P.RR,labor kontroll ,CDS,ill. perif Doppler.IE profilaxis.Card gondozás.gyógyszeresen panangin tovább,Q10,Metroprolol pici dózis. ez az utolsó lelet.valami nem jó az aortáknál sem a Dr nő magyarázta nincs öszhangban a kettő.én csak annyit szeretnék hogy nézzük meg az eszméletvesztéses ritmuszavarokat az eröltetéstől vagy evés túladagolás miatt erre keresek kardiológust de ehhez tőbb napra van szükség.vagy túl kell ennem magam vagy emelgetnem kell.kockáztatnom kell mást nem tehetek mert ez igy egy élhetetlen élet.és ha hibázok összeomolhat.teszteltem mit csinál a sziv ha gyógyszert veszek be és megterhelem magam elkeztem dolgozni emelgettem stb. ismét erősödött a mellkasi fájdalom volt egy kis dolgom az autóba ültem és megint a mellkasi fájdalomból hányingerrel mellkasi fájdalommal karzsibbadással szédüléssel szelhomállyal fulladással járó ritmuszavar lett legalább 30 perc nagyon nehezen állt vissza még éppen félretudtam húzni a kormányt. a concort simán kiütötte én megpróbáltam mindent minden hatástalan és bármikor jöhet vagy evéstúladagolás vagy emelgetés miatt erőm sincs csak szigorú ágynyugalom az a baj hogy terhelés nélkül is rosszul vagyok a rossz keringés miatt 


#703 Chloe 2017-10-24 12:21:29
Elnézést de véletlen elküldtem a felénél..
Szóval szedtem a rivotrilt aztán rá 1 évre a gyógyszer mellett is pánikoltam az adott szituációkban.így ujra kerültem a" veszélyes" helyeket.A gyógyszer viszont igy is maradt mert mikor le szerettem volna tenni fokozatosan mindig éreztem a szorongást.
Bele törődtem,hogy igy élem le az életem gyógyszerrel mégis jobb mint nélküle alapon :(
Viszont 1 hónapja gyógyszer mellett is rosszul vagyok egész nap ha egyedül maradok.
Az életem kiegyensulyozott a férjemmel mesébe illő a kapcsolatunk és mégis ez van velem.
Mi lehet ez?
Ahogy átjön édesanyám vagy bárki hozzánk elmúlik a szédülés ,erős szívdobogás es magas vérnyomás.
Kardiologusnal jartam többnél is de minden rendben..
#702 Chloe 2017-10-24 12:12:55
Kedves Dr!
37 éves kétgyermekes anyuka vagyok (8-10 évesek).
Pár éve kezdek kialakulni pánik rohamaim de csak adott szituációkban.Pl mozi ,autópálya,erdőben kirándulás és minden olyan hely ahol 10 km-es körzetben nincs semmi féle orvosi ellátás.
Akkor rivotrilt kaptam ezekre a tünetekre ami egy ideig segitett és ujra mentem mindenhova. Napi 3×1 0,5
#701 scsaba 2017-10-19 04:59:41
Kedves Pszichocentrum!
Egy betegséggel / diagnózissal kapcsolatban szeretnék kérdezni.
A diagnózis:
BNO F2300 Akut polimorf pszichotikus zavar (schizofrénia tünetei
nélkül).
A kérdésem:
Van-e gyógyulás ebben az esetben? (pl.: két év tünetmentesség a
kezelés és gyógyszerszedés abbahagyása után)
Köszönöm!
#700 Pszichocentrum 2017-10-02 17:39:16
Tisztelt Szülő,
Kedves Kérdező!

Hasonló helyzetekben családterápiát
lehet kezdeményezni. Mivel az Ön lánya már felnőtt korú, ő dönthet arról, hogy mit vállal. Az ő beleegyezése, együttműködése nélkül nagyon nehéz bármit is elkezdeni, de érdemes lehet Önöknek, szülőknek külön is igényelni személyesen pszichológiai tanácsadást, konzultációt. Ezeket a kérdéseket, ill. a család élerhelyzetével kapcsolatos továbblépési lehetőségeket át lehet gondolni szakember segítségével.
Annak alapján, amiket lányáról ír, neki is feltétlenül kellene pszichiátriai és pszichoterápiás segítséget kapnia.

Remélem, sikerül megoldást találniuk!

Üdvözlettel:

Szekeres Mária Ágnes

Lapozás:   692 találat Előző oldal 1 / 70
<< vissza
 

Cím: Budapest, XIII. ker. Véső u. 6.
Telefon: 06-30-460-1510
E-mail: info@pszichocentrum.eu
2008 © PSZICHOCENTRUM · Minden jog fenntartva!
4brainz - webdesign & development